הרהורי עבירה

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 11/05/05 19:38 ב באייר התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב.

יש בעיה מאוד גדולה בדורנו והיא הבעיה של הרהורים והגעתם לידי עברה-הוצאת זרע לבטלה ל"ע.

1.הספרות ההלכתית העוסקת בנושא היא מצומצמת לעניות דעתי,אי אפשר לדבר על זה - מבייש כל אדם וגם איסור הרמב"ם לדבר על עניינים שבין אדם למקום

2.החטא עצמו לפי הזוהר הוא בלתי ניתן לכפרה

3.נכנסים למעגל "קסם" של חטא,יאוש,פיתוי ("אשיב ממצולות"),

4. אין רגע שאי אפשר ליפול - הן ביום הן בלילה הן בשוגג הן במזיד

5.קשה מאוד לשמור על מצב כזה כי אין דבר שלא מפיל!

ניסיתי כל מיני פתרונות - חלקם מצויים בספר "אשיב ממצולות", חלקם ביד הדמיון, אך עדיין הבעיה נותרה בפנים.

שלא אפתח את הנושא מה שקורה אחר כך: דיכאון, ירידה רוחנית,עצב וצער, תסכול וכו'.

אודה לכבוד הרב על דעתו ועצתו בעניין.

כל טוב ותודה מראש

תשובה

ראה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=60295
כל טוב