הרגשות אשמה בתפילה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 28/12/02 21:44 כג בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

כשאני מתפלל אני לא מצליח לבטא בפי כל אות בתפילה. הלב שלי אומר הכל אבל השפתיים שלי מדלגות על רב הדברים. האם זה בסדר להתפלל ככה.

בקריאת שמע אני משתדל לקרוא עם טעמים בקול רם אבל שאר התפילה היא עלובה למדי. וקשה לכוון על רב הפסוקים בפסוקי דזמרה וכו'. האם זה בסדר לכתחילה שאני אומר הרבה דברים בלב אך לא בפה?

האם זה נחשב תפילה? והאם עדיף בפסוקי דזמרה שאני אומר כל יום את המזמורים המינמליים אך בבירור ועם כוונה?

תשובה

שלום

גם אם אינך יכול לכווין בפסוקי דזמרה ובחלקים נוספים בתפילה, יש לאומרם בפה ולא בלב, ועדיף לומר את כל הפסוקי דזמרה בפה ללא כוונה מאשר לדלג עליהם או על חלקם.

שלום

אייל קרים