שאלה
לפני השאלה אקדים קצת כדי להציג את התמונה:
הרבלייף, מלבד הייותה חברת מצרכי מזון וקוסמטיקה, היא גם חברה שנועדה לעזור כלכלית לכל מי שרוצה, ע"י יצירת סוכנים חדשים שיקדמו לה את המכירות וכך ירוויחו גם הם.
גם הסוכן החדש יכול לגייס "סוכנים" תחתיו שאף הם תפקידם לקדם מכירות או לגייס סוכנים חדשים - וכך החברה תופסת תאוצה.
כל מהות הסוכן היא לקדם כמה שיותר ולהרוויח כמה שיותר כסף.
ולשאלתי:
לפי הנ"ל, ישנם שתי נקודות מבט שמתוכן אפשר להכנס לחברה בתור סוכן:
האחת: במטרה להרוויח כמה שיותר כסף (- שזה אגב דבר מאוד מסוכן למי שאין לו מטרה פרט לכסף).
השנייה: להכנס לחברה בתור סוכן שמטרתו להשתמש בכסף שירוויח כאמצעי לקידום אינטרסים אישיים פרטיים או כלליים.
אם אנשי החברה או אנשים בכלל ששמעו על החברה אינם מודעים לאפשרות השנייה, ומכירים רק את האפשרות הראשונה כסיבה להיכנס לחברה בתור סוכן,
האם כאדם דתי הנכנס לסוכנות מנקודת המבט השנייה, האין זה חילול השם, שאנשים יחשבו על הדתי שנכנס רק למען הכסף?
שהרי כל מהות הסוכן היא לקדם ולהרוויח כמה שיותר כאמור לעיל,
ולראות אדם דתי בפנים כסוכן עלול להעלות בפני אנשים מחשבות או תהייות כגון: "גם לדתיים, מה שחשוב בסופו של דבר זה רק הכסף...",
האין זה חילול השם גדול?
-מצפה בכמיהה לתשובה, בתודה מראש, ובברכת שבוע טוב וחודש טוב.
תשובה
בסד
שלום רב.
אנני מסכים לקביעתך כי הכסף מניע את הסוכן.
אני מכיר סוכנים המאמינם ביתרונות הבריאותים של השיטה . ובכך הם גומלים חסדים למשתמשים .כמובן זו דעתם . אופן זה של הצגת העבודה יוצר דווקה "קידוש השם".
גם לפי הצגת שאלתך אין בזה כלל חילול השם , ומותר ואף רצוי לעבוד בזה , אם אכן ניתן להתפרנס בכבוד וביושר מכך.
בברכה
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם