הרבי חי? - אגרות קודש - מותר או אסור

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/10/02 00:35 ה בחשון התשסג

שאלה

1- האם מותר לישאול שאלה באגרות קודש?

2- האין זה בעייה של העלאה באוב או דרישה במתים?

3- אם זאת הבעייה שהרי החבד"ניקים מאמינים שהרבי עוד חי!!!

בתודה

מהמצפה לגאולה

תשובה

בס"ד

1- כתב בטור יורה דעה סימן קעט
"בית אשה ותנוק מותר לעשותן סימן כגון שקנה בית ואומר מעת שקניתיו היה לי לסימן טוב כי הצלחתי בכל דרכי וכן משנשאתי אשה פלונית וכן שאומר לתינוק פסוק לי פסוקך ושמח כשאומר לו פסוק מהברכות. וכתב הרמב"ם כל אלו וכיוצא בהם מותר הואיל ולא כיון מעשיו ולא מנע מלעשות אלא עשה זה סימן לעצמו לדבר שכבר היה הרי זה מותר"

2- חס ושלום. אין כאן לא העלאה באוב או דרישה במתים.

3- הוא חי בחינת "דוד מלך ישראל חי וקיים" ובחינת "צדיקים במיתתם קרוים חיים". לא במובן ההלכתי של ירושה וישיבת שבעה וכד'