הקשעות

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 24/05/13 10:12 טו בסיון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב !

רציתי לשאול בקשר להשקעות במניות ושאר ניירות ערך..

האם מותר לקנות מניות בארץ שאיני יודע אם יש איתם בעיות הלכתיות ?

העסק נורא מסובך לבדיקה...אין באפשרותי לדעת איזה חברה שומרת שבת או לא .. כמו חיפושי נפט - יש כאלה שיש להם קידוחים בשבת.

כמו כן יש בעיות אחרות כגון: כשרות,פירסומים לא צנועים,איסור ריבית

ניכנסתי לאתר "עסקים כהלכה" הוא ממש לא מפורט ולא ברור ... הרשימה שיש שם היא מעטה ולא יכול ליהיות שזה רק המניות הכשרות ...

אני שמעתי שיש היתר הלכתי ליקנות כל מניה גם אם החברה מחללת שבת מכיוון שאיני נהפך ליהיות בעל השפעה כי אני אחוז מאוד קטן ..

אני רוצה לשמוע עוד דעות בעיניין הזה וליראות את כל הצדדים של הדעות והמחלוקות ... אשמח לקבל תשובה ...

שבת שלום!

תשובה

לשואל: שלום,
אכן יש צדדים לכן ולכן והמחמיר יש לו על מה לסמוך וגם המיקל יש לו על מה לסמוך.
ובאשר לפרטים נוספים כדאי לפנות למכון כתר המתמחה בעניין.
בברכה
הרב אריה שטרן ראש מכון הלכה ברורה