הקשבה אקטיבית

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 07/04/03 04:03 ה בניסן התשסג

שאלה

ילמדנו אדוננו הרב, על אודות שאלה הקשורה גם בפסיכולוגיה:

האם ישנם מקורות למה שנקרא בפסיכולוגיה "הקשבה אקטיבית" (חשיבותו של עצם ההקשבה)ש? כגון אגדה על טוב שיצא מהקשבה של אחד לשני, או רע שנבע מאי הקשבה (בין עצם ההקשבה, בין תוצאה שלה).

בכבוד עצום, עבדו אדם מירושלים

תשובה

ב"ה
אדם היקר רוב שלומות
מקורות רבים יש להקשבה עליה אתה מדבר, וראש וראשון שבהם הוא "נעשה ונשמע" - בנעשה הקודם לנשמע אתה מוצא את ההקשבה החודרת לנפשו של האדם הרבה לפני שהוא בשכלו החופשי החליט על כך. ומאידך ההקשבה הינה אקטיבית שהרי האדם בענוותו מופעל על ידי הקשבתו זו.

"עבדי הזמן עבדי עבדים הם ועבד ה' הוא לבדו חופשי"
בברכה
רפי פוירשטין