הקרבת קורבנות

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 17/04/14 20:51 יז בניסן התשעד

שאלה

היי שלום קוראים לי אוריה ואני בת 16 וחצי ויש לי שאלה שממש מסקרנת אותי: היום בתאריך 17 באפריל יז בניסן ראיתי כתבה בערוץ 10, והיה שם כתבה על הקרבת הקורבנות וראיתי שמי שהקריבו את הקורבן בירכו עם שם ה' ועשו הכל לפי ההלכה .

אז השאלה שלי האם אפשר לעשות את זה? כי היום אין בית מקדש והרי אנו טמאי מת, ולמה אי אפשר לעשות את זה ?

בברכה ותודה ,חג שמח .

תשובה

שלום.
הכתבה בערוץ 10 כנראה היתה על השומרונים, המקיימים טקס הקרבת קרבן פסח על הר גריזים.
לפי ההלכה המקובלת עלינו, אסור להקריב קרבנות מחוץ לבית המקדש, מאז שנבנה בית המקדש על ידי שלמה המלך.
השומרונים אינם נוהגים לפי ההלכה היהודית המקובלת מדורי דורות.
באשר להקרבת קרבן פסח בימינו, נכתבו על כך הרבה דברים, יש שפסקו כי ניתן להקריב קרבן פסח גם כשאין בית מקדש, ורוב העם טמאים, יש שפסקו שלא ניתן להקריב קרבן פסח מסיבות כאלה ואחרות.
את יכולה למצוא את הספר "פסח כהלכתו" שכתב הרב צבי הירש קלישר (מבין "מבשרי הציונות") ובו הוא דן בעניין זה, וקובע כי הטומאה אינה מעכבת, כי רוב העם טמאים, ואם רוב העם טמאים ניתן להקריב קרבן פסח (ועוד קרבנות) בטומאה.
וכן, לא צריך בית מקדש לשם הקרבת קרבן פסח, אלא רק לדעת את מקום המזבח.
ובכל זאת, את רואה שגדולי ישראל בכל הדורות לא חשבו שצריך להקריב את קרבן הפסח בימינו.
תארי לעצמך איזו מהומה דיפלומטית היתה מתעוררת בעולם, אם היו כאלה שהולכים להקריב קרבן פסח על הר הבית היום...