הקלדת שמות ה' בשינוי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 14/09/16 03:43 יא באלול התשעו

שאלה

לכ' הרב חנן שלום,

ידוע שנוהגים שלא לכתוב את שמות ה', ואסור לאבדם אם כתובים, ולכן כותבים אותם בשינוי (לדוג' "א-להים", "אלקים").

בהתחשב בכך שהותר למחוק קובץ מחשב בו שמור שם ה', וגם "למחוק" שם משמותיו תו"כ הקלדה, למה נמצא ש"כותבים" את שמותיו בשינוי גם במחשב?

אם התשובה היא שכך הורגלנו אך אין בזה חשיבות מצד החשש למחיקה, האם עדיין יש להשתדל לנהוג כך כמין הרחקה (שלא נתרגל אחרת ונבוא לידי כתיבה-ממש של שמותיו בלא שינוי, וכו')?

בתודה מראש,

שואלנו

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום,
ראשית, טוב לכתוב א-להים, ולא "אלוקים" שעלול להישמע ככינוי גנאי חלילה.
הסיבה שכותבים כך במחשב הינה משום חשש שמא ידפיסו את הדברים, וכן כבוד כללי לשמות ה'. אך מצד הדין מותר לכתוב שמות השם על המסך ולמחוק ממנו. וכן הורה מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל ושיבדל לחחיים טובים הרב שמואל אליהו שליט"א.
אכן זו הנהגה טובה לכתוב בהפרדה תמיד.
(מקורות: רמב"ם הל' יסודי התורה פרק ו | שו"ע יורה דעה רעו | שו"ת יחוה דעת חלק רביעי סימן נ | שו"ת משיב דבר יורה דעה סימן פ)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן