הפרת נדר

חדשות כיפה הרב בנציון אלגאזי 21/02/13 09:46 יא באדר התשעג

שאלה

ברצוני לשאול שאלה שמאוד מטרידה אותי, נדרתי נדר לפני גיל בר מצווה (אני בן 12 וחצי) ולצערי הפרתי אותו, אני מאוד מצטער על זה, אז רציתי לשאול אם הנדר בכלל תופס לפני גיל בר מצווה? אני נדרתי על לא לעשות משהו שאסור על פי התורה. מכיוון שכבר התחייבנו לעשות את כל המצוות של ה' אז הנדר תופס? האם אני אקבל עונש גם על הפרת הנדר וגם על החטא שחטאתי? אם כן, איך אני מכפר על זה?

תודה, אתם עושים עבודת קודש.

תשובה

שלום יקירי

אין משמעות לנדר גם משום שהיית קטן וכן משום שאין נשבעים על המצוות כיון שאתה מושבע ועומד מהר סיני
לתיקון השמר לך ושמור אחרים מלהכשל בהל ' נדרים
רב ברכה ותהיה רגוע
בנציון