הפרש גילאים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 13/09/13 15:43 ט בתשרי התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום!

רציתי לברר האם יש איזשהו הלכה בנוגע להפרשי גילאים בין בני הזוג כשהאישה גדולה מהגבר.

אני בן שבע עשרה וחודש והיא תשע עשרה וחמישה חודשים..

האם יש מקור בהלכה שאוסר עלינו לצאת? (אשמח לראות מקורות אם כן)

הקשר.. כמה שישמע לכם לא אמין ומגוחך מיועד לחתונה.. אך ההורים מתנגדים, האם יש לנהוג באופן מסויים? להמשיך את הקשר? לפרק אותו?

תודה מראש!

תשובה

שלום
הפרש הגילאים לא מעכב, אבל הגיל שלך אכן צעיר וכדאי להתחשב בדעת ההורים ולא להמשיך את הקשר.

ולהלן ביאור בנושא זה מספר פניני הלכה משפחה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיין עוד בספר באתר ישיבהhttp://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=506