הפרשת תרומות ומעשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/10/02 01:28 כו בתשרי התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב!

1 רציתי לדעת האם יש צורך להפריש תרומות ומעשרות מעוגה סגורה כגון עוגת הבית או עוגה של מאפיית אנג'ל וכן האם צריך להפריש מקוקה-קולה וממיצים?מדוע?

2 דבר שני רציתי לדעת האם צריך להפריש מפירות שאני קונה בסופרמרקט כאשר יש הכשר שהפירות הם לא טבל ואין חשש שביעית.

בתודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום לך עזריאל

כל הכשר כולל בתוכו גם הפרשת תרו"מ, שהרי אם לא הפרישו תרו"מ הדבר אסור באכילה. על כן גם עוגות או משקאות שיש להם הכשרים הפרישו מהמוצרים שמהם הכינו את המאכלים תרומות ומעשרות. כמו כן אם כתוב שהמוצר אין בו חשש טבל הכוונה היא שהפרישו תרו"מ או שלא חייב כלל בהפרשת תרו"מ. על כן כל מוצר שהוכן תחת פיקוח הלכתי מתאים אפשר לסמוך שאין בוטבל ואין צורך להפריש תרו"מ.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי