הפרדה בין בשר לחלב

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 09/01/13 16:32 כז בטבת התשעג

שאלה

שלום הרב,

1. מדוע אישה נשואה צריכה ללכת אחר בעלה בעניין שעות הפרדת אכילה בין בשר לחלב?

בעלי שומר 3 שעות בין בשר לחלב ולא כי כך הורגל מבית אלא כי טוען שזמן פירוק הבשר בגוף האדם אינו עולה על 3 שעות. אני הורגלתי מבית 4 לעוף ו6 לבשר. אני קצת מבולבלת בעניין זה, שהרי הכל עניין של מנהגים ומה כל קהילה בחו"ל הייתה רגילה לשמור. 2. איך יכול להיות שיש כאלו ששומרים שעה אחת בלבד ואחרים 6?

תשובה

שלום וברכה

מקור החילוקים בין המנהגים השונים ביחס להפרדת בשר בחלב הוא בדעות שונות בגמרא (שם יש דעה אפילו להפריד 24 שעות), וככל מנהג - יש לשמור אותו אא"כ השתנה על ידי בית דין. הרעיון שהאשה מקבלת את מנהגי הבעל הוא בעיקרון שהגבר מעצב בבית את המסגרת החיצונית שהמנהגים ההלכתיים הם חלק ממנה.

בברכה חגי