הפרדה בין בנים לבנות במדורת ל"ג בעומר

חדשות כיפה חברים מקשיבים 30/04/01 15:26 ז באייר התשסא

שאלה

אני מדריך בבני עקיבא ולפני ל"ג בעומר (המדורות) יש מחלוקת בין המדריכים האם יש ענין להפריד בין הבנים והבנות במדורה או שלא.

מה דעתכם בנידון?

תשובה

שלום אלקנה. מכיוון שאתה מדריך בבני עקיבא ואתה כמובן רוצה שחניכיך יחונכו ויתקדמו לאור ההלכה,אתה יודע ומבין שהבעיה "המעורבת" לא קיימת רק סביב מדורת ל"ג בעומר אלא גם בכל מקום שנמצאים ביחד ויש חשש לאוירה קלילה מידי, ובמיוחד כאשר נמצאים ביחד לילה שלם. כאן נמצא האתגר שלכם כמדריכים.אם אתם תהפכו את הלילה הזה של ל"ג בעומר ללילה שהוא גם בעל משמעות עם פעילויות מתאימות שעוסקות גם בנושא של ל"ג בעומר וגם בנושאים חשובים אחרים,הרי שהלילה הזה יכול להפוך ליותר מפעולה רגילה בסניף ולתת הרבה גם לבנים וגם לבנות. אבל בזה אתם צריכים להיות אמיתיים-אם אתם יודעים שאין אפשרות בכלל ליצור סביב מורת ל"ג בעומר אוירה מתאימה ואין שום אפשרות למנוע קלות ראש כפי שקורה הרבה בזמנים כאלו,אז כדאי מאד לנסות לפחות בחלק היותר מאוחר של הלילה להפריד ולא לתת לאוירה כזאת להתפתח. אני בטוח שאם תשקיעו ביחד הרבה תוכלו למצוא פעילויות מתאימות שיהפכו את הלילה לבעל משמעות כמו שהוא צריך להיות. בהצלחה! מתניה.