הפסק טהרה אחרי השקיעה

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 02/05/05 10:16 כג בניסן התשסה

שאלה

אודה לך אם תענה לשאלתי בהקדם.

שכחתי לעשות הפסק טהרה לפני השקיעה אך עשיתי מיד אחרי (כעשרים דקות אחרי השקיעה), האם אפשר לסמוך על כך? (בכל מקרה ביום שאחרי עשיתי שוב, ומקסימום אספור מאז, ואפסיד יום)

יש לציין שההפסק הזה הוא לאחר שנטמאתי בסוף ספירת 7 נקיים בפעם הקודמת... כלומר לא היו כלל יחסי אישות בתקופה זו.

מקווה שהבהרתי את עצמי, ותודה מראש על ההתיחסות.

תשובה

שלום וברכה

בדיקת הפסק טהרה היא החשובה מבין הבדיקות שכן היא משנה את חזקתה של האשה. לכן, ההקפדה על הפסק היא חמורה מכל מיני בחינות. לעצם שאלתך,במקרה זה לא ניתן להקל שכן עשית את ההפסק כבר בתחילתו של היום החדש ולכן, תאלצי לספור שבעה נקיים רק ממחרת. כלומר, אם אחרת את ההפסק עד לאחר 20 ד' מיום ראשון אחר השקיעה הרי שההפסק נחשב רק ביום שני ואת מתחילה לספור שבעה ימים נקיים החל מיום שלישי. (יום ג' הוא הראשון בשבעת הימים)אני מבין את הסיטואציה שתארת בסוף שאלתך אבל במקרה שלפנינו לא ניתן להקל

בברכה
מאיר נהוראי