הפסקת שידוכים

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 28/06/05 20:17 כא בסיון התשסה

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה.

רציתי לשאול את כבוד הרב שאלה בעניין שמאד מציק לי.

אני בת 20 גיל שמבחינת הציבור הרחב מתאים להצעות שידוכים, אני מקבלת הצעות ב"ה ואפילו יצאתי עם שתיים, אבל הבעיה שכרגע אני מרגישה שזה לא מתאים לי כי אני נמצאת במעין משבר אמוני חברתי ולא כל כך קל לי(התחלתי ללכת לטיפול אצל פסיכולוגית)

רציתי לשמוע את דעת הרב , האם זהו חוסר השתדלות מצידי לסרב להצעות כאשר אני מרגישה שזה כרגע לא מתאים לי??

האם זה לא זלזול בנושא?

תודה על הטרחה

תשובה

שלום וברכה

כל אדם צריך להשתדל להקים משפחה, אך אם את מרגישה שהדבר אינו מתאים לך כרגע, אפשר לדחות זאת. אין זה זלזול בנושא. להפך: מתוך הערכה לנושא, צריך לעסוק בו כשאת במצב טוב.

מצד שני, לא תמיד אפשר להיות במצב מושלם כשנפגשים. כדאי לך לחשוב אם מצבך באמת מחייב הפסקה של פגישות עם בחורים.
הייתי ממליץ לך להתייעץ על כך עם הפסיכולוגית איתה את נפגשת.

בהצלחה בכל מעשייך.