הפסקות בתפילה

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 18/09/16 01:02 טו באלול התשעו

שאלה

בס"ד

שלום הרב ושבוע טוב בעז"ה.

אני רוצה לברר דידי הפסקה בתפילה בשמיעת קדיש.

א. באמצע עמידה איך לפעול שאני שומע קדיש?

ב. באמצע חלקים אחרים בתפילה, אם למשל אני באמצע פסוק, או עומד לסיים קטע מסויים, צריך להפסיק במקום או שאני יכול לסיים, או שאפשר בכלל לא להפסיק?

ג. באמצע נפילת אפיים מה לעשות"

ד. אם יש כמה קדישים בתווך קצר אני חייב לעצור לכולם? (למשל ייכול לצאת לפעמים שאני צריך לעצור כ3 פעמים באמצע עלינו לשבח אם אני מתפלל קצת לאט..)

תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

ישנם הרבה חילוקים, ואמנה את מקצתם.
חשוב שתדע שאם אמירת האמנים מפריעה לכוונתך בתפילה, אז תמשיך בתפילתך ללא הפסקות.

א. באמצע עמידה - לא מפסיקים בתפילה לאמירת אמן, ומתפללים כרגיל.
ב. שחרית:
בפסוקי דזמרה -מותר 5 אמנים ראשונים.
בק"ש וברכותיה - מותר 5 אמנים, אך אסור להפסיק ב"שמע ישראל" וב"ברוך שם" ואסור בין גאל ישראל לתפילת עמידה.
ג. מותר לענות באמצע פסוק.
ד. מותר לענות בנפילת אפייים.
ה. אין בעיה לענות מספר אמנים בקטע אחד.

ברכה והצלחה

יוגב כהן
הר ברכה