הפלות

חדשות כיפה הרב משה קליין 31/01/02 04:43 יח בשבט התשסב

שאלה

האם אין פתרון אחר חוץ מהפלות למשל:

שהאישה במקום להפיל ושיהיה לה סיבוכים ושלא תוכל ללדת(לא על אף אחת)להוליד ולתת את הילד לאימוץ אם היא לא רוצה אותו?

תשובה

המקרה המתואר הינו מקרה קלאסי של רצון להפיל עקב בעיה כלכלית, לכך אין בשום פנים ואופן שום היתר להפלה.
ליטול חיים בשל בעיה ממונית אין חוסר מוסר גדול מכך.
כמה מתאמצת האנושית למצוא מענה רפואי למחלות קשות בכלל גיל על מנת להמשיך נשמת אלוקים באפו של אדם עוד זמן.
הקב"ה הקוצב חיים לכל חי, הוא הקוצב מזונותינו מראש השנה לראש השנה והוא יתן ברכה וחיים לכל חי.