הפלה לתסמונת דאון

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/01/02 03:44 יח בשבט התשסב

שאלה

אני עושה עבודה בבילוגיה על נושא מדע והלכה ורציתי לשאול :

האם מותר לאישה לעשות הפלה כאשר היא יודעת שעוברה יוולד חולה בתסמונת דאון?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

חיים הם חיים אפילו חיים של חולה.
ולכן אסור להרוג מי שחולה בכל מחלה שהיא. רק על מי שאין לו שום סיכוי חיים כלשהוא יש לדון אם מותר להפסיק את ההריון. מה שאסור לדון בחולה שכבר נולד.

לכן. גם מי שחולה בתסמונת דאון הוא בן אדם ואסור להרוג אותו אפילו אם הוא עובר ולא יכול לצעוק "הצילו".
מנסיון של הורים שגידלו ילדים כאלו אני יכול לספר כי על אף הקושי שבגידול שלהם - הם משיבים אהבה יותר מכל ילד רגיל, בקיצור הם פשוט ילדים חיים.