הפחה בתפילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/09/02 10:04 כג בתשרי התשסג

שאלה

ב"ה

שלום.

אדם שבאמצע התפילה יש לו צורך להפיח.

א.ה יעשה?

ב.האם יש חובה להוריד את התפילין?

ג אם הוא יוצא מביהכ"נ- החוצה, באופן שלא הוא ולא אחרים יריחו ריח רע. האם הדין של א' שונה?

ד מי שצריך להפיח, ואין לזה ריח, האם גם אז יש איסור בזה?

ה האם הבעיה להפיח בתפילה עם תפילין, או שהבעיה היא להפיח בבית הכנסת?

ו.אם עומד באמצע שמו"ע מה יעשה?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

צריך להוציא התפילין לצאת מבית הכנסת. להמתין מעט זמן עד שיעבור הריח ולחזור.

גם אם אין לזה ריח - אסור עם התפילין. ואסור גם בבית הכנסת כיון שהקול המתלווה לזה עלול להסיח דעת אנשים מהתפילה ולגרום להם כעס או קפידה.

גם אם עומד באמצע תפילה או ק"ש יעשה כן. רק שכדאי לעצור בין ברכה לברכה ולא באמצע ברכה. ויחזור בשתיקה ללא דיבור כלל, לימשיך ממקום שבו פסק.

שלום