העלבויות

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 29/10/12 09:02 יג בחשון התשעג

שאלה

ישלי חברות שכל הזמן יורדות עלי ואני לא משיבה שמעתיי שאם מעליבים אותי ברבים ואני לא עונה אז כל מה שאני מבקשת יתקבל זה נכון? ביקשי הרבה דדברים והם לא יתקבלו... אשמח לתשובה

תשובה

שלום וברכה

הרעיון שאת אומרת הוא בוודאי נכון ושורושו בדברי הגמרא על "הנעלבים ואינן עולבין" ומקומות נוספים, אבל א) מדובר כאן על מידת חסידות ולעיתים אדם כן צריך להגן על כבודו. ב) גם שאדם שתק בצדק בזמן שהעליבו אותו, כמו כל דבר חז"ל, אין כאן הבטחה ליישום ישיר 'שכל בקשותיך יתמלאו' ,אלא אמירה רוחנית שאדם שמתגבר על עצמו ועל מגבלותיו האנושיות-טבעיות הוא מכניס עצמו מבחינה נשמתית לעולם עליון ללא מגבלות של הבריאה. המימוש של 'ההבטחה' הזו יכול להיות בטווח הארוך של חיי הנצח - בעולם הזה או בעולם הבא

בברכה חגי