הסרת שיער בליזר

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 04/05/11 07:36 ל בניסן התשעא

שאלה

האם מותר לבנים להסיר שיער לצמיתות בליזר במקומות כמו בטן,גב,צוואר קדמי . התשובה הקודמת שניתנה לא היתה כ"כ ברורה במקרים אלו.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום!

הסרת שיער לגבר נאסרה מדין 'לא ילבש גבר שמלת אשה', כלומר מתוך איסור על גברים לנהוג כמנהגי נשים (ולהפך).
(שולחן ערוך חלק יורה דעה סימן קפ"ב)
לכן התירו פוסקי ההלכה הסרת שיער מצרכים שאינם נוגעים לאסתטיקה ולנוהג הנשי כמו בעיות רפואיות או צער הנגרם כתוצאה מהשיער,
אך אסרו הסרת שיער שמטרותיה יופי ואסתטיקה כדרך הנשים או בהקשרים של אופנה וכד'.

ישנם מקרי ביניים שבהם מדובר על אדם שמצטער או מתבייש מאוד מחמת חוסר אסתטיקה. גם במצבים כאלו, אם הדבר ברור שאין הכוונה ליופי אלא רק למניעת צער או בושה - הדבר מותר.

להרחבה ניתן לעיין כאן:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3545424,00.html

כל טוב
יאיר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן