הסכמות לספרי המכון לקבלה מגדולי דורנו

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/06/06 01:01 טז בסיון התשסו

שאלה

שאלה מיועדת לרב אליהו וכן לרב שלמה אבינר.

ביקרתי הערב ביריד הספרים העברי ונתקלתי בדוכן בעל התקהלות והתעניינות חריגה מהרגיל (בעיקר של נוער דתי, "משלנו"). הדוכן שייך למכון לקבלה של מיכאל לייטמן.

נוצר בינינו פולמוס קטן ובו הם הראו לנו ספר "שני המאורות הגדולים" מאת "הרב" מיכאל לייטמן (על הרב קוק והרב אשלג בעל הסולם).

בתחילתו של הספר ישנם הסכמות של גדולי דורינו וביניהם הרב אליהו והרב אבינר המשבחים את הסופר וספרו.

שאלתי היא כדלהלן:

1. מה דין הספר?

2. מה דין הסופר (מיכאל לייטמן)?

3. מה דין המכון לקבלה הנ"ל?

(ואם באמת יש בעיה אז:

4. מדוע ניתנו הסכמות לספר אשר בהן בעצם משתמש אותו מכון לכאילו הסכמה למכון עצמו ולכל עיסוקם?)

(שמתי לב שהשאלה מורכבת מדי ואולי כדאי לחלק אותה בכלל לשלוש שאלות ותשובות נפרדות).

בברכת שלום על ישראל

יוני

תשובה

בס"ד

ראיתי את הספר ולא ראיתי הסכמה של הרב אליהו אבל בהחלט ראיתי הסכמה של רבנים חשובים ורציניים בינהם הרב צוריאל והרב דרוקמן. אם הם נתנו הסכמה למה שאתה תפקפק בכך?
ובכלל כותרת שאלתך מכשליה קצת כיון שהיא מזכירה את מכון הקבלה של ברג. וזה לא המכון של הרב לייטמן שמשום מה אתה שם את שמו "הרב" במרכאות. אני לא מכיר אותו ולא אותך. רק בבקשה אל תתחיל לזלזל ברבנים. בודאי לא בסמיכות לפרשת קורח.

אתה לא רוצה - אל תקרא! למה לזלזל?