הסיבה לשואה

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/12/02 05:54 יב בטבת התשסג

שאלה

שמעתי מספר דעות שטוענות שחלק גדול מהאנשים שנרצחו בשואה (אם לא כולם) נרצחו כעונש מידי שמים על פשעים שהם ביצעו בחייהם, למשל חיים בגלות. כאשר שאלתי מה בנוגע לתינוקות שלא הספיקו לחטוא, קיבלתי את התשובה שהם נענשו על חטאי אבותיהם.

האם ייתכן ששישה מיליון יהודים נהרגו בגלל חטאיהם? האין זה עונש מוגזם?

ובנוסף-האם אנו באמת נענשים על חטאי אבותינו?

תודה מראש על התשובה.

תשובה

ב"ה

שלומות,

כשאני שומע אמירות מעין אלו אני מתמלא בזעם גדול!
האם יש מי מאתנו שיודע מהי דעת עליון כדי לומר שמעשה מסויים נעשה בגלל דרכי התנהגותם של בני האדם?
מי יודע מה הוא ,המחירון" לכל עונש?

אין לי ספק שהקב"ה מנהל את עולמו במידת הדין והרחמים. אין לי ספק שהקב"ה לא עושה עוולה.
למה? איך? כמה? מתי?
אינני יודע! אילו ידעתי - הייתי יכול להיות בעצמי, אלוקים!

בברכה,

שי