הנקה

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 01/04/12 13:46 ט בניסן התשעב

שאלה

שלום,

הנני אישה מניקה.

רציתי לדעת האם צנוע להתפלל בבוקר או לקרוא תהילים תוך כדי הנקה,שזה דבר טבעי.

ועוד שאלה,הם בבית כנסת ניתן לשבת בצד ולהניק?

תודה וחג כשר.

תשובה

שלום וברכה!

את השאלה צריך לחלק למקרים שונים.

א. לקרוא תהילים, לומר ברכות השחר וכד' אין בעיה רק כדאי להקפיד לכסות כמה שאפשר.

ב. אי אפשר להתפלל עמידה ובו בזמן להניק וזה משתי סיבות: 1. בתפילת עמידה יש חובה להתלבש ולכסות כל חלקי הגוף החייבים להיות מכוסים ע"פ דיני צניעות; 2. בזמן תפילת עמידה צריך להתרכז בתפילה ולא להתעסק בדברים אחרים.

ג. לא צנוע להניק בבית הכנסת וגם זה לא ראוי מדין מקדש מעט.

נכון שהנקה זה דבר טבעי, אך כידוע יש עוד דברים טבעיים המנוגדים לדיני צניעות. דיני צניעות לא נקבעים ע"פ קרטריון מה טבעי ומה לא.

פסח כשר ושמח,

חיים בריסק