הנקה וצום יום הכיפורים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/09/02 22:10 ה בתשרי התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

יש לי תינוקת בת פחות מחודשיים, שיונקת בלבד. מנסיון של השבועות האחרונים, אם אני לא שותה מים בכמות מספקת במהלך היום כמות החלב ממש מידלדלת. רציתי לדעת כיצד עלי לנהוג ביום כיפור (במיוחד לאור העובדה שתחזית מזג האויר מבשרת לנו על שרב)? ההנקה מאוד חשובה לי ואני לא רוצה שהיא תיפגם או תיפסק.

אודה מאוד אם אוכל לקבל תשובה בהקדם.

גמר חתימה טובה!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית מגיע לכם מזל טוב !!!!
ההלכה היא שגם אשה מניקה צריכה לצום ביום הכפורים .

על האישה לעשות שלושה דברים קודם לכן:
1) צריך להתכונן לצום.
לא לאכול דברים מלוחים, מתובלים, חריפים או מתוקים. לבסס את התזונה בעיקר על פירות וירקות, ולשתות כראוי. הכנה ראויה לפני הצום מאפשרת לצום ולהניק בצורה יחסית סדירה.כל זה מדובר ל פ נ י הצום
2)יש להעדיף את השהות בבית עם התינוק ולהתפלל ביחידות מול ריבונו של עולם מללכת לבית הכנסת ועל ידי כך להקשות את הצום

3)- אם ניתן להרגילו לפני יום הכיפורים לשתות מים עם גלוקוז מבקבוק הדבר יקל עליו מאוד את הצום.

בברכה,

עוזיאל