הנקה ביום כיפור - ללא מנוחה

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 02/10/11 21:12 ד בתשרי התשעב

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני מניקה את בתי בת החודשיים הנקה מלאה, וזקוקה באופן תדיר לשתייה מרובה ביום ובלילה.

לפני שנה ביוה"כ הנקתי את בתי הבכורה, שהייתה ג"כ בת חודשיים, וע"י שכיבה במיטה כל היום עברתי ב"ה את הצום, על אף שכמות החלב ירדה.

השנה יש לי תינוקת בת שנה פעילה מאוד וגם תינוקת בת חודשיים. לא אוכל להעביר את הצום במיטה, כי עליי לטפל בילדה בת השנה, ויש לציין שהתינוקת אוכלת כמויות גדולות בהרבה.

כיצד עליי לנהוג ביום הכיפורים השנה?

תודה רבה,

ושנה טובה.

תשובה

שיא הרצינות -
בעלך יטפל בתינוקת בת השנה, ואת תקיימי מצות צום ביום הכיפורים. גם אם בגלל זה ילך פחות לבית הכנסת.
כמובן שאם ניתן להיעזר בבייבי סיטר או סבתא וכד'- יותר נוח לשניכם, אבל אם לא, הצום יותר חשוב , גם מתפילת הבעל.
ועוד- קחי כדור "קל צום" זה יעזור לך בע"ה. בכל בית מרקחת ללא מרשם.