הנמכת חימום בשבת

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 27/07/11 17:45 כה בתמוז התשעא

שאלה

אני משגיח כשרות בבית מלון .והטבח הגוי שאל אותי אם מותר לו להנמיך בשבת את את הטמפרטורה כדי שהאוכל לא ישרף ברצוני רק לציין שבמלון מתארחים כל סוגי האורחים כלומר בריאים חולים קטנים גדולים וכו האם מותר הנמכה על ידי גוי

תשובה

שלום רב,
לכאורה אין להקל במלאכה דרבנן, כיבוי בגחלת של חשמל, גם בגוי העושה לצורך ישראל, ובמיוחד זו שאלה לרבנות הממונה עליך, כי לא כל דבר המותר ליחיד יהיה מותר במערכת, שם ההיתר יכול להפוך לסחף כללי וגם יהודים ינמיכו וכדומה. בכלל החשש משינוי הטמפרטורה בתוך השבת הביא פוסקים לקבוע שצריך לכסות את הכפתורים. לגבי תנור בכלל אם יש בו טרמוסטט ואין זו עגלת חימום של שבת צ"ע כיצד להשתמש שיש פוסקים האוסרים, לכן, לשיטתם רק במצב שבת מותר להשאיר התנור ואז הטרמוסטט לא עובד.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.