הנחת תפילין

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 08/03/13 09:36 כו באדר התשעג

שאלה

שלום רב,

לפני כ-10 שנים התחלתי להניח תפילין בעקבות הספר מדיטציה יהודית של הרב אריה קפלן ז"ל. מאוד התחברתי למשמעות התפילה כפי שהוא מסביר ולמשמעות הדיבור אל הקב"ה. אני בחור חילוני, מאמין מאוד, בקב"ה השגחה כללית ופרטית.

במשך השנים, בזמן התפילין קראתי את הפרשיות, י"ג עיקרים ומזמורים שונים מספר תהילים שהתחברתי אליהם ולאחר מכן מדבר ומבקש עבורי, עבור משפחתי ומעגל המכרים שלי (תפילות להחלמה בעיקר של מכרים ומשפחה) תפילה לשלום חיילי צהל ולאחר החטיפות בלבנון וגלעד שליט, גם תפילה לנעדרים.

שאלותיי הן:

1. תפילה לנעדרים - לאחר שהוחזרו השבויים מלבנון והוחזר גלעד שליט, אני מתפלל לשלום נעדרי סולטאן יעקב, רון ארד, גיא חבר. האם הם בגדר נעדרים ושבויים עדיין או שמבחינה הלכתית חללים שמקום קבורתם אינו ידוע ?, והאם התפילה אינה תפילה לבטלה ?

2. קראתי במקום כלשהו שתפילה שנעשית 3 פעמים ויותר היא בחזקת נדר, האם על מנת לשנות את התפילה (להפסיק להגיד בכל יום עבור אדם מסוים) עליי לבצע התרת נדרים ?

אגב, התפילה שלי היא תמיד אישית, ואני מתפלל לבד.

תודה מראש,

אפי

תשובה

שלום וברכה

מצטער על האיחור בהשבת התשובה

1) עד כמה שידוע לי הם נחשבים כחללים שמקום קבורתם לא נודע. מבחינה תפילה - ייתכן שפה יש מקום להמשיך להתפלל על צד הספק שמא הם בחיים.
2. אין צורך בהתרת נדרים מפני שהסיבה עבורה התפללת על אותו אדם כבר אינה קיימת

בברכה חגי