הנחת תפילין

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 12/05/05 14:15 ג באייר התשסה

שאלה

ידוע לי כי קריאת שמע ניתן לקרוא עד שעה מסוימת מנץ החמה ואני מקפיד על כך אך שאלתי היא אם במקרה קרה שהיה לי קושי להניח תפילין בשעות המוקדמות של הבוקר והנחתי תפילין בשעה מאוחרת יותר האם עדיין אני יכול לקרוא קריאת שמע? שאלה נוספת אם הנחתי תפילין מאוחר משעה 12:00 האם חל איסור להניח תפילין עם טלית או שאין בעיה עם זה?

תשובה

שלום וברכה

א) כמובן שיש מאד להקפיד על זמן קריאת שמע. במידה ועבר זמן ק"ש עדיין יש ערך לומר את הפרשיות בזמן שתפילין מונחות עליך.
ב) כמובן שמותר להתעטף בטלית

בברכה
מאיר נהוראי