המ טעם לחיים?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/10/02 00:54 כו בתשרי התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה!

לאחרונה יצא לי לחשוב על עניין מסוים, ולאחר שהעליתי אותו בפני אנשים למדנים, ונותרתי ללא תשובה- הבנתי שהשאלה איננה שאלה פשוטה כלל, אך משהו מציק לי ודוחק בי לחפש תשובה או תירוץ כלשהו.

אני בחורה מאמינה, ואני הולכת בדרכי זו מתוך אמונה אמיתית ושלמה שגיבשתי לעצמי, וישנו דבר אחד (אם כי לא יחיד) שאינני מצליחה להבין-

מדוע נברא העולם?

מדוע הקב"ה הוריד את נשמותינו לעולם הזה, בו אנו מענים אותן ברצונות ומאוויים?

לשם מה הוצרכנו לכל זה?

התשובה המיידית היא שנשמותינ צרפות כאן כדי להגיע לעוה"ב טהורות וזכות, אךמדוע הוצרכנו לכך מלכתחילה?

אני אינני מצליחה למצוא תשובה חעניין זה בכוחות עצמי. אשמח לשמוע את דעת הרב.

תשובה

ב"ה.

ברכה ושלום.
שלום את צודקת התשובה מוא פשוטה.

אמרו חכמנו "טובה שעה של תשובה ומעשים טובים העולם הזה מכל חיי העלום הבא "

כלומר שעה אחת !!!!! של חיים כאן ,
עדיפה יותר על פני כל העול הבא.

ולכן אנחנו מבקשים חיים.
כי בכל דקת חיים אפשר לעשות המון ,
המון טוב לעצמנו,
המון טוב לאחרים,
ואין סוף של מצוות.

וזה שווה הכל.

אנא עייני בתחילת ספר" מסילת ישרים " בפתיחה,
שם יש תשובה מהי המטרה של החיים בעולם הזה.
אני חושב שזה יפתיע אותך.

בברכה,

עוזיאל