שאלה
כבוד הרב שלום!
תודה רבה על התשובה הקודמת, הארת את עיניי ועזרת לי מאוד.
בקשר לשאלה ששאלת-חשבתי על זה וניסיתי להיזכר בדברים ששמעתי על הנושא: למה לא רוצים בצבא טייסות: בנים יכולים יותר טוב לעמוד במצבי לחץ ולא להיכנס לפאניקה לעומת בנות שנלחצות מהר ואז לא מתפקדות כמו שצריך. וגם כי הצבא "מעדיף" (אין לי מילה יותר טובה) שאם ח"ו טייס יפול בשבי עדיף שזאת לא תהיה בת... (והסיבות ידועות). -האם אלו הסיבות האמיתיות?
וגם- מה הקשר של זה לשאלה על שביניסטיות ביהדות?
ויש לי עוד שאלה קטנה... האם זה נכון שבנישואים האישה הופכת להיות רכושו של הבעל (מכיוון שרק הוא יכול "לשחרר" אותה=לתת לה גט)? ואם כן, למה?
תודה רבה,
ויום טוב!
תשובה
ב"ה
ברכה ושלום.
בספר "לך שמים לך ארץ" שכתב נשיא המדינה לשעבר הוא מזכיר את הנושא ונותן תשובה .ובבסיסה היא אותה תשובה שהיהדות נותנת .והיא שלכל אדם באשר הוא אדם יש תפקידים עקריים בעולם ויש גם תפקידים משניים.
התפקיד העיקרי של האשה [ושאין לו שום תחליף] זה יכולת היצירה של החיים בעולם .[היא ורק היא ]מסוגלת ליצור חיים בעולם. (ומבחינת צבא זה השקעה לריחק אם מאמנים טייסת ומשקיעים בה ולבסוף כשצריך אותה בשדה המערכה היא לא יכולה לבוא כי היא ממלאת את תפקידה העיקרי שהיא לא יכולה לעזוב אותו ולמסור אותו לאחרים .
יש תפקידים לגברים ויש תפקידים לנשים.(הספר גברים ממאדים ,נשים מנוגה עומד בהרחבה על השוני )
2) לא נכון.אי אפשר לכפות מתן גט ויש (לצערינו) נשים שלא "משחררות" את בעליהן בדיוק כמו שיש גברים שלא "משחררים" (לצערינו) את נשותיהם.
בברכה,
עוזיאל
.
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם