המשך ל- ברכת אשר היוצר

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 11/06/04 15:37 כב בסיון התשסד

שאלה

שלום רב!

אני , לפני מספר ימים שלחתי לך שאלה כזאת:

אחרי עשיית הצרכים שלנו היננו צריכים לברך את ברכת אשר יצר . אני , אינני יודעת האם צריך לעשות את שטיפת הידיים עם הנטלן בתוך השירותים עצמו, או שצריך לשטוף את הידיים בעזרת הנטלן מחוץ לשירותים.

ואתה , ענית לי שצריך לשטוף את הידיים בעזרת הנטלן מחוץ לשירותים , אך במצב שאין ברירה ניתן לשטוף את הידיים בעזרת הנטלן בתוך השירותים (אחרי שפיכת המים באסלה) .

המקום היחידי (החיצוני לשירותים) לשטיפת ידיים אצלנו בבית הוא המטבח . והשאלה שלי היא : האם ניתן לשטוף את הידיים בעזרת הנטלן (לאחר עשיית הצרכים) במטבח?

עם כן - אני לא מעבירה את הטומאה שלי למטבח?

תודה רבה - סליחה על הסיבוכים...

תשובה

שלום רב:
בוודאי שיש לטול ידיים במטבח ואין כאן חשש לרוח רעה שזה קיים רק בנטילת ידיים שחרית.
מיכאל ברום.