המשך לשאלת שריפת הספרים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 11/09/02 22:45 ה בתשרי התשסג

שאלה

כבוד הרב, תודה על תשובתך, אך היה לי דבר לא ברור. מה זה "ספר תורה שכתב מין"? מי זה אותו מין? וכיצד זה ייתכן, הרי ספר התורה הוא קדוש, והוא ההפך מעבודה זרה, אז מה זה משנה מי כתב אותו? איך זה נהיה עבודה זרה? רק על ידי מי שכתב אותו?

בתודה מראש

תשובה

קרן שלום
קדושה היא פונקציה של טיב החומר עליו כותבים והחומרים המשמשים לכתיבה. כמו כן, קדושת ספר התורה תלויה גם באדם הכותב. לכן, אם את ספר התורה כתב מין (=עובד עבודה זרה) - אין בו קדושה.