המשך לשאלה בעבר

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 21/08/05 17:44 טז באב התשסה

שאלה

שלום

לפני כשבועיים שאלתי את הרב האם עליי לנסוע לאחד הישובים המיועדים לגירוש והרב ענה לי שמוטב שאעזור בפעילויות במרכז וארבה בתפילה.

אני מנסה בכל דרך לעזור בפעילויות במרכז ובכל מקום אומרים לי שב"ה יש מעל ומעבר מתנדבים.

אני ממש מרגישה תסכול, לא רק שלא עזרתי בהתנגדות לגירוש עכשיו גם אין לי את היכולת לתרום למגורשים. אין לי מילים לתאר את ההרגשה המגעילה שאני מרגישה כלפי עצמי!!!!

תשובה

שלום רב
אל לך לחוש רגשות תסכול שהרי עשית את המוטל עליך ו-ה' עושה הטוב בעיניו.
נדמה לי שאין היום ויכוח על כך שלמרות היות הנוער באלפיו בגוש קטיף לא היה בכך כדי לנוע את הפנוי והעקירה ועוד כמה אלפים לא היו משנים תמונה זו.צריך קצת להתבגר ולהבין שאין אפשרות ורצון לגבור על המדינה ,וכל עוד רק מעוט חפץ בגוש קטיף הרי שא"א לכוף את הציבור על דבר שאינו חפץ בו.
עוד מעט וגל המתנדבים יתם ויהיה צורך אדיר בסיוע שלך ושכמותך למען המשפחות וילדיהם .אני בטוח שתוכלי להעניק להם את המירב.