המשך לספר מדיטציה יהודית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/10/02 20:53 ח בחשון התשסג

שאלה

שלום לרב.

קראתי את הספר "מדיטציה יהודית", וזה מאד עזר לי בתפילה. זה עזר לי מאד לכוון בתפילה, אך כרגע נתקלתי בבעיה אחרת, התפילה שלי לוקחת הרבה זמן, כך שאני אפעם לא מספיק להגיע עם הציבור לקדושה.

לעיתים אני מספיק להגיע איתם ביחד לקדושה - שאני בתפילת הלחש בסיום ברכת מחיה המתים.

האם עדיף לחכות להם בברכה השניה לקדושה?

וכן, הספר שהמלצת מסביר את הברכה הראשונה בלבד, היכן אוכל למצוא הסברים וכוונות גם לשאר הברכות?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

אין בעיה עם ה"קדושה" כיון שאמירת הציבור מועלת גם עבורך.
וראה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6933

בספר "אבודרהם" יש פירוש על שאר הברכות. אתה יכול גם להבין את רובם בהתבוננות בהם.
יש ספרים חדשים שחוברו בדורינו על פירוש התפילה.

בהצלחה.