המשך הדיון על הצאט

חדשות כיפה חברים מקשיבים 11/06/01 23:38 כ בסיון התשסא

שאלה

המשך לסוגיית הצ'ט.

אני מבינה ומסכימה עם דעתו של הכותב (הרב אלישע אבינר) ובכל זאת עלי להקשות ולשאול מהי ההלכה למעשה שצריכה לקבוע את דרכינו.

מלבד זאת אני רואה צורך לציין שנכון שרוב השיחות נסבות על נושאים תפלים,אבל המנהג שרכשתי באחרונה הוא כניסה לצאטים הדתיים בזמן "בין הזמנים" ולשוחח עם בני הישיבות המבקרים שם בחופשתם. אני חייבת להודות שאין זמן או מקום אחר בו אפשר לשוחח עם אנשים חריפי שכל שכאלו על הנושאים עמוקים שכאלו.

תשובה

העברנו את שאלתך לרב אלישע אבינר, והוא משיב לך:
שלום וברכה,
אשיב להערותייך בקצרה. את מתארת את התנסותך האישית החיובית בצ'אט. את מדווחת על שיחותייך בנושא אמונה ובנושאים עמוקים. אשרייך שנושאים אלו מעסיקים אותך, את נמשכת אליהם ומשום כך שיחותייך נותבו לנושאים אמוניים. אשרייך! הצ'אט הוא כלי, אפשר למלא אותו בקדושה ואפשר למלא אותו בטומאה.
המאמר בנושא הצ'אט איננו "פסק הלכה". הוא נועד לסמן את הסכנות המרכזיות בצ'אט למי שמבקש לפעול בתמימות. חלק מהסכנות הן מיידיות – שיחות ירודות, ניבול פה, ואף גרוע מזה. חלק מהסכנות הן בטווח זמן בינוני – היווצרות קשרים נפשיים בלתי רצויים. חלקן הן ארוכות טווח – שינוי סגנון הדיבור בגלל סגנון הצ'אט.
שיחות בודדות חשופות רק לסכנה הראשונה. מי שמתמיד בשיחות מסתכן גם בסכנות האחרות.

למעשה. עבור רוב הנוער, הצ'אט הוא בילוי. ככל בילוי, הכל תלוי במינון ובאיכות, ובמודעות מפני הכשלונות האפשריים.
בברכה
הרב אלישע אבינר