המצב הבטחוני! דחוף!!!

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 12/07/06 17:18 טז בתמוז התשסו

שאלה

שלום וברכה...

כבוד הרב, נרוא קשה לי המצב הבטחוני השורר בארץ. אני לא יודעת איך לנהוג? הכוונה, להגיד תהילים? לקחת על עצמי 2 תפילות ביום? איזה דברים אני יכולה לעשות שיגרמו לי לחוש שאני עושה ותורמת לכך שהמצב שישתפר?

הכוונה, תהילים- ברור שזה עוזר מבחינה רוחנית וכו', אמנם ההרגשה משתפרת אחרי שקראתי תהילים אבל המדד של החיזוק העצמי לא עולה במידה רבה. אז איך אני יכולה לעלות את אותו מדד ולהרגיש את האמונה והביטחון בה' לאורך זמן לאור המצב הקשה?!

בברכת תודה מראש וסליחה על הבלבול...

תשובה

המצב באמת לא פשוט. ראוי להוסיף עשיה חיובית, וזה תורם לעם ישראל, ובמיוחד להרגשה שעת עושה משהו למען הכלל. יש מקום בהחלט להוסיף בקשה בתפילה, להוסיף בקריאת תהילים, במעשי חסד וכו'. להרגיש אמונה ובטחון, זה לא יכול לבוא "מבחוץ". שאלות נוקבות היו גם לגדולי ישראל, ואף העלו אותן בפני הקב"ה. אל תרגישי לא נוח בכך שיש לך שאלות. כל זמן שאת מרגישה בצורה ברורה, וכך עולה מדברייך, שהקב"ה מוביל את הנעשה בעולמנו, ורק אינך יודעת "מה יהיה"- את בסדר גמור.