המפץ הגדול

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/12/02 21:17 יד בטבת התשסג

שאלה

שלום למעלת תורתו,

1. שבת שלום :)

2. בקשר למפץ הגדול, שהיום הוא התיאוריה המובילה בקרב המדענים בנוגע להתהוות היקום בו אנו חיים.

רציתי לדעת, האם - עפ"י היהדות - זה יכול להיות נכון?

קצת רקע (בעיקר כדי להבהיר לעצמי... ;):

בתיאוריה זו, הכל נברא מפרץ אנרגיה פתאומי, (ואז התחיל הזמן - לפני 15 מיליארד שנים), כמשהו מאוד דחוס בגודל קטן מגודלו של אטום. במשך מעט מאוד זמן, ה"ענן" הדחוס הזה של גאז ו"שאר ירקות" התנפח לגודל של אשכולית ומאז - בתהליך שנמשך מיליארדי שנים, מתהוות, מתפרקות, מתפוצצות וכו' גלאקסיות וכוכבים.

האם התיאוריה הזו יכולה להיות נכונה עפ"י היהדות? בעיקר כיוון שכלום לא יכול לקרות בלי כוח מניע מאחוריו, ויש סדר מופתי ביקומנו...

עוד ראוי לציין: אני דתי ולא כ"כ מאמין בתיאוריה הזו. רק רציתי לשמוע את דעתך.

ועוד משהו: האם מותר לעשות עבודה הכוללת בתוכה מידע על התיאוריה הזו? (לא מאוד לעומק)

תודה רבה!!

תשובה

בס"ד

קשה להבין איך יכולים מדענים לדעת מה היה לפני כמה מליארדים שנים במיוחד שמספר המליארדים שנוי במחלוקת.

אבל לעצם ההשערה שהכל התחיל מ[אור גדול] מתאימה לתיאור בתורה על תחילת הבריאה - ["ויהי אור"].

אבל המחשבה שתהליך ההתפתחות הזו יכול להיות ללא יד מכוונת הוא תמוה ביותר.

היום הרי ברור לחלוטין שבכל תולעת יש חכמה עצומה - למעלה מהשגת בן אנוש. כל בני האנוש גם יחד עוד לא הצליחו ליצר תא אחד חי - לא כל שכן יצור שלם המכיל מליארדי תאים הפועלים בהרמוניה.
עוד לא דיברנו על יצורים יותר מורכבים כמו זוחלים וציפורים ויונקים וכו'.

גם ביקום הגדול יש חכמה אדירה וסדר מאוד מחוכם כפי שנגלה במחקרים האחרונים כולל זה שהסתיים בהתרסקות המעבורת קולמביה.

יש חכמה ביקום ויש חכמה בתאים הקטנים ויש חכמה אדירה ביצורים הגדולים ולמה שנחשוב שאין חכמה בסדר הדברים על פני עולמינו?
במיוחד שכל מחקר שיש בו מעט היקף רואה את יחסי הגומלין בין כל חלקי העולם הזה
החי והצומח,
הזכרים והנקבות,
האויר וכל השאר.
הימים והיבשות וכו'.
הכל בהתאמה חכמה ומופלאת. ואיך ניתן לומר על כל זה שהוא מקרי?

גם כל המתעקשים לומר שהתאים החיים נוצרו בברירה טבעית נשארים עם קושיה עצומה. כיצד נוצרו המולקולות והאטומים.
שם אין ברירה טבעית!!

כל המבנה המופלא הזה של עולם החומר קיים בכל העולמות ובכל היקום. בכל מילארדי הכוכבים. בכל מליארדי הגלאקסית. בכל יש חכמה אין סופית. למה נתעקש לומר שהתא החי נוצר במקרה?

אם חייבים להודות בקיומו של אלוקים בגלל המציאות של עולם החומר. למה צריך לומר שעולם החי נוצר במקרה. אם אלוקים קיים בשביל העולם החומרי - הוא קיים גם בשביל העולם של הצומח והחי והאדם.

אתה יכול לכתוב מאמר על המפץ הגדול וכתוב אותו לפי הבנתך, לפי הכתוב כאן או במקומות אחרים.

אין לאף אחד רשות לפסול את דעתך אם תסביר ותנמק ותוכיח אפילו אם היא שונה מדעת המורה או המרצה במקום הלימודים.

בהצלחה