המסתפק אם אכל כשיעור חיוב

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 29/09/02 22:43 כג בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

שלום!

אדם המסתפק אם כל כשיעור חיוב ברכה אחרונה , או מסתפק אם אכל כשיעור חיוב ברכהמ"ז. (והוא לא רוצה לאכל עוד כדי לצאת מהספק)

מה יעשה? יברך ברכהמ"ז בכל זאת או לא? וכן האם יברך ברכה אחרונה או לא?

תודה!!

תשובה

שלום רב לך,

לגבי ברכת המזון - אם אכל כדי שביעה שאז חל חיוב ברכת מזון דאורייתא - יברך. שספק דאורייתא לחומרא.ואם אכל פחות שאז חיוב ברכת המזון דרבנן - לא יברך.

לגבי ברכה אחרונה - לא יברך שספק דרבנן לקולא. (ולרוב הפוסקים ברכה אחרונה דרבנן.

ויאכלו ענווים וישבעו.

בברכה
צבי קוסטינר