הלל ביום העצמאות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/02/02 15:34 כז בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

יש מחלוקת בין גדולי הדור בעיניין אמירת הלל ביום העצמאות. האם צריך להגיד הלל ביום העצמאות ? עם ברכה או בלי ברכה ולמה ?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אני לא מבין איך אפשר שלא לומר הלל ביום העצמאות? הרי נעשה לנו ניסים כאלה גדולים ולא נאמר הלל?!. קמה לנו מדינה שהיא תחילת ההתגשמות החלום של כל הדורות. נבואת הנביאים מאז משה רבינו ועד אחרון הנביאים. איך לא נאמר הלל בשמחה עצומה ובלב שלם?
אני מבין את הביקורת שיש על מעשים אלו ואחרים של ראשי המדינה, וכי בגלל זה לא נאמר תודה לאלוקים על הניסים המוחשים שראינו עין בעין בכל מקום ומקום.
לגבי הברכה יש מחלוקת בין הפוסקים אם ניתן לומר ברכה על הלל שניתקן בדורינו. לכן אנו נוקטים את הכלל הקבוע בעניני ברכות "ספק ברכות להקל" ולא מברכים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן