הלכות שבת

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 11/07/01 09:11 כ בתמוז התשסא

שאלה

האם מותר להתקלח בשבת במקלחת שהמים היוצאים ממנה יוצאים בצינור לדשא ובעצם משקים את הגינה תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

רפאל שלום

שאלתך תלויה בשאלת גרמא בשבתאם מותר או אסור . הסוגיא היא סבוכה וארוכה אולם להלכה אנו נוטים להתיר גרמא בשבת כאשר שינו צורך אפילו צורך כלשהו
ולכן למעשה כבר פסק השו"ע שכיור אשר המים הנשפכיםלתוכו זורמים דרך צינור עד שמגיעים לקרקע זרועה הרי שמותר ליטול ידיים לתוכו בשבת וכן מותר לשפוך שם מים לכלצורך אחר .
ואין אנו חוששים להשקייתזרעים שתיעשה על ידי כך ובלבד שאין כוונתו להשקות .

בברכה נאמנה
הרב אורן

מקורות:
1. שו"ע אורח חיים סימן שנז סעיף א ובמשנה ברורה ס"ק ח
2. חזון איש ב"ק סימן יד ס"ק ב
3. הגהותחתם סופר על שולחן ערוך סימן רנב במגן אברהם ס"ק כ
4. שו"ת אבני נזר סימן קטז

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן