שאלה
ב"ה
שלום לך כבוד הרב!
שתי שאלות:
1. בדר"כ בשבתות לא יוצא לי כל כך לצאת הרבה מהבית וללכת למקומות שהם רחוקים לי מהבית ברגל..
בזמן האחרון אני הרבה יוצאת בשבת בבוקר לחברות שגרות רחוק ממני בהליכה של בערך חצי שעה, וככה בעצם אני מעבירה איתם את כל השבת עד למוצא"ש.
כשמגיע מוצא"ש ואחרי ההבדלה-אני צריכה לחזור הבייתה.. ואין לי איך חוץ מלקחת איתי מראש רב קו לאוטובוס...
השאלה היא- האם יש מקלים לאנשים כמוני שמעדיפים להעביר את השבת במקום שהוא רחוק מהבית ורוצים לחזור הבייתה בתחבורה ציבורית, להצטייד ברב קו ובפלאפון (שהוא כמובן כבוי!) ולשים אותם בתיק?
אם כן, מותר לי להסתובב עם התיק הזה כל השבת או שכדאי לשים את התיק בבית של חברה, ואז אחרי ההבדלה יהיה לי מותר להשתמש בדברים האלו?
2. למה בשבת אסור לעשות צמה בשיער?
תודה רבה!! :)
תשובה
שלום.
1. אין לטלטל "מוקצה" בשבת. כרטיס "רב קו" וכן מכשיר סלולרי אסורים בטלטול בשבת, גם אם היו יכולים למנוע טירחה במוצאי שבת, ויותר מכך: יש הלכה האוסרת להכין בשבת דברים לצורך שימוש ביום חול. לפיכך, גם דבר שאין בו בעצמו איסור טלטול בשבת, אם שמים אותו בכיס לצורך מוצאי שבת, כדי לנסוע באוטובוס וכו'- הדבר אסור מדין "הכנה משבת לחול".
2. בספר "שולחן ערוך", חלק 'אורח חיים' סימן ש"ג סעיף כ"ו כתב המחבר (ר' יוסף קארו): "אסור לקלוע האשה שערה בשבת ולא להתיר קליעתה...". האיסור אינו איסור מן התורה, אלא איסור שקבעו אותו חכמים, מכיוון שראו בקליעת השיער מעין "בניין".
שנה טובה.
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם