הלכה

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/12/01 15:45 כג בכסלו התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

האם מותר לי להשתמש בדיסק צרוב שבו יש משחק שהוא באנגלית ואני קניתי את אותו משחק מלא רק שהוא בצרפתית לפני שקיבלתי את הדיסק הצרוב האם מותר לי להשתמש בדיסק הצרוב?והאם מותר להוריד משחק מהאינטרנט שהוא לא למחשב שברור לי שאני לא אקנה את המכשיר שהמשחק דורש?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שאלתך ראויה לעיון מעמיק. בעקרון, מותר להעתיק רק אם אינך מעתיק את המוצר בשלמותו או ברור לך שלא תרכוש אותו בעד שום מחיר.
אבל, מי יכול לעשות חשבון אישי מעמיק ללא פניות וללא השפעות זרות?
לכן, בכל מה שקשור בהעתקה וצריבה נראה לי שהפרצה רחבה מידי ולכן ראוי להחמיר.

לגבי אינטרנט, כבר נהג העולם שלא להקפיד על זכויות בעיניינים אלה.

שי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן