הלכה

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 28/03/12 16:51 ה בניסן התשעב

שאלה

שלום הרב,

אני רוצה ללמוד אנגלית ולשפר את האנגלית שלי. זה חשוב לי. הזמן האפקטיבי היחיד בו אני יכו ללמוד אגלית כמו שצריך זה בחופש שאת חלקו הניכר ממלא חוה"מ. האם אוכל לכתוב לצורך הלימוד כלומר האם אפשר להחשיב את זה כדבר האבד או שלא?

שאלה נוספת. האם לגבר מותר לעשות סידור גבות?

תודה רבה,

דניאל.

תשובה

שלום וברכה!

א. ללמוד מותר, לכתוב אסור. ברם, מותר לכתוב במחשב כי זה לא נחשב לכתיבה לפי גדרי מלאכה.

ב. לגבי סידור גבות לגבר - עקרונית אסור, אך יש מקרים בהם ניתן להקל ולהתיר. כדי להכריע סופית צריך לדעת היטב מה הסיבה לרצון לסדר גבות ומה הבעיה לא לעשות את הסידור ולמה זה גורם. רק תהיינה בידי כל האינפורמציה הזו, אוכל להכריע.

פסח כשר ושמח,

חיים בריסק