הלכה

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/11/01 17:00 יז בחשון התשסב

שאלה

שלום רב, כבוד הרב!

שמעתי שבקרב חברי יש מנהג כלשהוא שברצוני לדעת מה ההלכה אומרת לגביו, חברי נוהגים לקחת ספר תנ"ך, לפתוח בספר יהושוע בדף כלשהו ולשים מפתח לקשור אותו בדרך כלשהי. וכך להחזיק את התנך באויר, שואלים של שאלות של כן ולא והתנך מסתובב ולפי זה יודעים את התשובה, זה נשמע כלל לא מובן אבל אכן זה כך. אומרים שבגלל שזה בשם ספר יהושע מותר הדבר. האמנם???

תשובה

ב"ה,

ברכת שמיים מעל!

סלח לי על חריפות הדברים,

אבל חבל לבזבז את הזמן על עיסוק במעין אלה. אני נזהר כי שמא מדובר בסגולה שלא ידוע לי עליה.

גם אם כך, אין היא מדרגת המון העם. היא מבטאת בריחה מהאחריות האישית והצבת כל המציאות על מעין "שיח" עם הקב"ה.

התרחק מכל ההבלים הללו, עסוק בלימוד תורה, מוסר אמונה והלכה

ובעז"ה תראה ברכה רבה.

שי