הלכה

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/10/01 13:02 כז בתשרי התשסב

שאלה

שלום רב.

אני בחור אשכנזי דתי ממשפחה לא דתית ,אני נוהג להתפלל בנוסח ספרדי, האם יש בכך בעיתיות?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

ברמה העקרונית לשמירה על מסורת יש ערך מהותי- רוחני והלכתי גם יחד.
הערך האחד מדגיש את עקרון הרציפות, את העובדה שעולמנו שואב את כוחו מהיכולת לשלב בין העבר ההוה והעתיד. אולםף מן ההיבט ההלכתי השואב את כוחו מחכמת הסוד, נראה שלכל שבט יש כח רוחני מיוחד הבא לידי ביטוי בנוסחי התפילה השונים.
על פי חכמת האמת ישנם שניים עשר שערים כנגד שניים עשר שבטים וכאשר אדם ממשיך את מסורת אבותיו הוא מבטא את הכח הפנימי שבתוכו.
לכן, חשוב להתפלל על פי נוסח אבותיך.
ואף שאביך או אפילו סבך לא נוהגים להתפלל, הכוונה היא לשורשים המשפחתיים שלך.
אומם, לדעת הרב עובדיה יוסף ר"י קארו הוא מרא דאתרא של ארץ ישראל ולכן אם אתה מתפלל בנוסח זה בארץ, יש לך על מי לסמוך.
ואם קשה לך לשנות את הנוסח כיוון שכבר התרגלת לנוסח תפילה ואם תשנה זה יפגע לך בכוונה, המשך להתפלל בנוסח ספרדי והרבה בכוונות טובות עליך ועל כלל ישראל.

כל טוב,

שי פירון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן