הלכה

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 27/07/06 22:16 ב באב התשסו

שאלה

שלום.

לפני כמה ימים הייתי במכולת ופתחתי מוצר והתחלתי לאכול ממנו. שמנו אותו בקופה אבל המוכרת כנראה חשבה שזה שם בטעות (כי זה היה פתוח, אבל בדרך כלל זה בסדר לאכול לפני שמשלמים) ולא העבירה. לא שמנו לב לכך עד שהגענו הביתה.

האם עליי לחזור לשם לשלם את מחיר המוצר כי פתחתי אותו? (זה נורא רחוק מביתי, וזה אינו מוצר יקר)

תשובה

יש לך חובה ממונית לשלם. אם תתקשר ובעל הבית יסכים למחול לך על החוב בגלל שזה טעות של הקופאית אז אתה פטור. יש אפשרות לשלוח בדואר את החוב.