הלכה

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 07/06/05 22:34 כט באייר התשסה

שאלה

שלום, יש לי כמה שאלות בהלכה:

1-מזה חזקת חלבי? והאם מותר לאכול מפיצה, למשל, בלי גבינה שנאפתה במסעדה חלבית ונחשבת חזקת חלבי?

2- ברכות:

*אם שכחתי לברך ברכה ראשונה צריך לברך אחרונה?

*אם אני מתכוונת לשתות לגימה מים או ביס מעוגיה צריך לברך ברכה ראשונה? ומה לגבי ביס מלחם גם צריך בשביל זה נטילה וברכת המזון?

*לברך על הטובה- גם כשמקבלים ציון טוב במבחן או רק במקרים חריגים ומשמחים במיוחד?

3- שבת:

*הם מותר לגעת בבע"ח בשבת? רק ללטף...

*האם מותר להוציא עור יבש מהשפתיים בשבת?

*איך מותר לצחצח שיניים בשבת?

*איזה משחות לשיער מותר לשים?

*איך אפשר לחמם דג עם רוטב ליום שבת על הפלטה? והאם מותר לאכול מדג שחומם לא כהלכה בשבת?

4- אבא שלי מגדל נענע בגינה, ואנחנו שותים בו, איך צריך לנקות אותו כדי שיהיה בטוח לאכילה ללא חשש תולעים או שבכלל עדיף לקנות?

5-אנחנו משתמשים במקרוגל גם לחימום חלבי וגם לבשרי, האם זה בסדר? כמה צריך לחכות בין חימום בשרי לחלבי? ומה לגבי תנור?

6-האם מותר לעשות נטילה או לשטוף למים אחרונים כאשר יש כלים בכיור?

7- האם כשפוקחים את העניים בבוקר ועדיין לא קמים מהמיטה מותר לגעת בפנים או שצריך לחכות עד שנוטלים ידיים?

8- האם ההלכה של לבישת גרביים זה הלכה ממש או החמרה?

תודה רבה מראש, חשוב לי לדעת את כל פרטי הדינים כדי שאוכל לקיים את ההלכה הנכונה בכל תחומי החיים בצורה מושלמת.תודה.

תשובה

שלום וברכה

א) שאלתך הראשונה אינה מובנת ודאי שמותר לאכול אלא שאלתך היא האם המאכל מוגדר כחלבי? לגבי המתנה של שש שעות אינו נחשב כחלבי לגבי לאכול את הפיצה יחד עם בשר אסור ולגבי לאכול בכלים בשריים זה תלוי בתנאים שונים.
ב) צריך לברך ברכה אחרונה.
ג) לגבי ברכה ראשונה יש לברך לפני כל שעור אכילה, לגבי נטילת ידיים אכילה פחות מכזית לא מברכים על נטילת תידים.
ד) ציון טוב במבחן אינו נחשב כמתנה אלא הוא מעין בשורה טובה. בדרך כלל, מברכים על בשורה טובה שהיא משמעותית כמו לידה וכיו"ב. ולכן אפשר לשמוח ולכוין יותר בברכות ההודאה שבתפילה אבל אין לברך על כך ברכה מיוחדת.
ה) מותר לגעת בבעלי חיים.
ו) אסור להוריד עור יבש

בברכה
מאיר נהוראי