הלכה-דחוף!

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 15/07/06 22:03 יט בתמוז התשסו

שאלה

לרכ שלום וברכה,

רציתי לדעת האם יש הלכה שאומרת שלגבר אסור להיות במערומיו ואם גבר רוצה להתלבש בחדר הוא צריך להוריד את הבגדים,מיד לשים על עצמו שמיכה ולהתלבש מתחת לשמיכה?

אם יש הלכה כזאת הייתי רוצה לדעת איך צריך לקיים אותה-כמו שכתבתי עם השמיכה? או בדרך אחרת...

תודה רבה ושבוע טוב

חן

תשובה

כן, יש הלכות המדברות על אופן לבישת הבגדים, כך שאדם לא יצא מתחת השמיכה במערומיו. צניעות איננה רק חשיפה בפני אחרים, אלא, גם בין אדם לעצמו. ניתן להתלבש מתחת השמיכה, כך שכשאתה קם- אתה כבר מכוסה. או- אם אתה לובש חולצה, הרי בקומך- אתה תהיה כבר מכוסה. (עיין שולחן ערוך אורח חיים, ממש בהתחלה)