הלכה בשבת

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 30/11/13 19:53 כז בכסלו התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב!

אקדים ואומר שאני ספרדיה והולכת לפי עדות המזרח.

רציתי לשאול לגבי בישול:

1) בשבת- כאשר יש צלחת מרק רטובה(כי הרגע שטפתי או כי פשוט הוצאתי מהארון רטובה)- האם מותר לי לתוכה למזוג מרק או שזה נחשב כבישול- שהרי הצלחת שטופה במים פושרים והמרק חם..?

על אותו משקל- אם אני רוצה למלא כוס במים רותחים מהמיחם והכוס רטובה כי למשל הרגע שטפתי אותה- צריך לנגב קודם או שבגלל שאין בכוונתי לבשל אז מותר ישר למזוג מים רותחים?

2) כאשר עושים כלי שלישי להכנת תה-

מילאתי את הכוס-שפכתי לכוס אחרת ואני רוצה למלא עוד קצת את הכוס הראשונה ולמלא שוב את הכוס השניה(כי הכוס השניה לא התמלאה עד הסוף)- מותר? או שיש פה איפשהו בישול כי לא שפכתי בבת אחת?

3) האם מותר בשבת למעוך תפו"א לצורך הכנת פירה?

4) האם מותר לשטוף את הפנים בסבון פנים שדי נוזלי? היה רב שאמר לי שאסור...

5) ישנו חבר של המשפחה, בודד, שאין לו איפה להיות בשבתות ואבי מזמין אותו מידי פעם לארוחת שבת.

הוא מגיע וחוזר ברכב.

אני יודעת שהדבר לא הכי פשוט הלכתית אך אבי אומר (ובאמת רואים זאת) שזה תומך בו- הוא די עצוב- נהרג לו בן לפני שנים והוא לא משתחרר מזה..

המון תודה מראש!!

בשורות טובות!

תשובה

שלום וברכה!
1. יש פוסקים שכותבים לנגב לפני כן, לדעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל אם מדובר רק בטיפות שנשארו לאחר השטיפה, אין צורך להקפיד לנגב לפני השימוש.
2. אין חשש
3. למעוך בשינוי סמוך לסעודה.
4. כנראה שלרב ששאלת יש מקור...
5. מותר להזמין אך לתת אפשרות לאורח להישאר ללון, אם הוא יחליט שאינו מעוניין הוא נוסע על דעתו.
בשורות טובות

אברהם קריספין
רב קהילה בישוב אדם